Všimli jste si, že by u nějakého doplňku stravy, který užíváte, byl přidán piperin? Pokud nevíte z jakého důvodu, vysvětlíme vám to právě v dnešním článku. A ten bude nejen o přidávání piperinu k dalším látkám. Komplexně se podíváme, co všechno tento alkaloid umí.
První termíny jarních prázdnin klepou na dveře. Posíláte děti na lyžák, nebo jedete s celou rodinou do Alp? S tím, jak nabrousit lyže sice neporadíme, ale dáme vám pár dobrých tipů na to, co by nemělo chybět v kapse ani v batohu vašich dětí.
Je skvělé, že si dnes můžeme užívat pečení bez lepku, díky mnoha druhům bezlepkové mouky. Užívat? Ano, právě tady může být zádrhel. Špatný přístup k bezlepkovému pečení dokáže pěkně rychle zkazit chuť jak z práce, tak z výsledku. Jak si tedy dát pozor a stát se co nejdříve mistrem bezglutenové kuchyně? A jaké bezlepkové mouky doporučujeme?
O těch dob, kdy byl tuk zatracován a margarín vynášen do nebe uplynulo pěkných pár let. Jen se zeptejte svých rodičů, pokud jste mladších ročníků. Snad všechny dobové články o zdraví a fit postavě se zaklínaly tím, jak je tuk špatný. Můžeme poděkovat především moderním studiím, které vyvrátily mylné názory. Díky tomu se nám otevřely obzory a cesty k různým druhům olejů, do té doby v Evropě málo známých.
Přední přírodní sladidlo bez kalorií. Velká část lidí volí erythritol jako první volbu sladidla, jelikož nezpůsobuje obrovský vzestup hladiny cukru v krvi.
Aloe Ferox je silný antioxidant. Podporuje přirozenou obranyschopnost a poskytuje úlevu ženám, které trpí premenstruačním syndromem nebo ženám během menopauzy.
Kyselina hyaluronová je látka vyskytující se v lidském těle, kde tvoří hlavní složku mezibuněčné hmoty – především chrupavky, vazy, šlachy apod. V nejvyšších koncentracích ji nalezneme v nitrooční tekutině a v kloubech.
Důvodem proč je lepek ve společnosti skloňován stále častěji, je nárůst počtu osob trpících celiakií, potravinovou alergií na lepek, případně intolerancí.
Aloe Vera má detoxikační účinky a pomáhá zlepšovat přirozenou obranyschopnost, tudíž je zvláště vhodná v období chřipek a různých nachlazení. Aloe Vera také působí jako jedinečný antioxidant a pomáhá při napětí a únavě.
Fazole mungo jsou bohatým zdrojem bílkovin, vlákniny a antioxidantů. V Indii se proto využívají v tradiční medicíně již od roku 1500 před naším letopočtem. Už po tisíce let jsou také součástí indické stravy dle ajurvédy.
Čočka je skvělým zdrojem rozpustné i nerozpustné vlákniny. Ta nám poskytuje pocit nasycení a zajišťuje optimální funkci trávicího traktu. Zlepšuje průchod potravy střevem, a tak usnadňuje vyprazdňování. Tím pomáhá i funkci imunitního systému, jelikož se
Chcete se s námi setkat offline, ochutnat naše produkty, zasoutěžit si o balíčky v celkové hodnotě přes 4500 Kč a užít si víkend plný zajímavých přednášek o zdravém životním stylu? Neváhejte a navštivte ve dnech 23.-25. března festival Evolution v Praze!
Věděli jste, že semínka se řadí do skupiny takzvaných brainfood neboli potravin, které dodávají živiny mozku a podporují jeho regeneraci? Semínka však mají mnohem více účinků, o kterých se dozvíte na následujících řádcích.